Samsung навчилася заряджати смартфон за 12 хвилин

27 Листопада 2017

Південнокорейська компанія Samsung розробила акумулятор з використанням графену, який дозволяє зарядити смартфон за 12 хвилин. Про це повідомляє Financial Times (FT).

Компанія заявила, що успішно синтезувала графенові кульки, які прискорюють зарядку акумулятора в п’ять разів. Звичним літій-іонним батареям для цього потрібно в середньому близько години, уточнює FT.

Газета зазначає, що графен розглядають як ідеальну альтернативу літій-іонним батареям з 2004 року. Використання цього матеріалу в мас-маркеті електронних гаджетів буде означати віху в індустрії, пише видання. Графенові кульки також потенційно можуть знайти застосування в електричних автомобілях.

Графен – вуглецевий елемент, який одержують із графіту. Він швидше від кремнію проводить електрику. Вважається, що графен стане основою мікро- і наноелектроніки.

В серпні 2016 року Samsung почала продажі флагмана Galaxy Note 7. Незабаром смартфон перестали продавати через скарги на займання акумуляторів. Компанія також згорнула виробництво цих телефонів. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ