Луцьк долучиться до «Флешмобу міст» на підтримку жінок

24 Листопада 2017

Луцька міська рада та пам’ятник Святому Миколаю сьогодні світитимуться помаранчевим.

Зокрема, саме сьогодні, 24 листопада, представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні проведе «Флешмоб міст», підсвітивши помаранчевим кольором визначні архітектурні об’єкти в Києві та ще у 15 містах із нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Одним із таких міст є Луцьк.

Акція розпочнеться 24 листопада на майдані Незалежності й символічно розпочне відлік усесвітньої кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» в Україні.

Як розповіли у  відділі інформаційної роботи міської ради, об’єктами, що беруть участь у флешмобі, в Луцьку обрано будівлю міської ради та пам’ятник Святому Миколаю.

Нагадаємо, міжнародна кампанія «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» проводиться щороку і триває з 25 листопада – Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок – до 10 грудня – Дня прав людини.

На підтримку цієї громадської ініціативи щорічно проводиться кампанія Генерального Секретаря ООН із боротьби з насильством щодо жінок (UNiTE), яка закликає до глобальних дій, спрямованих на підвищення обізнаності та створення можливостей для обговорення проблем та рішень у всьому світі.

Останніми роками кампанія UNiTE використовувала помаранчевий колір як спільну тему, яка проходить через усі глобальні заходи. Помаранчевий є одним з офіційних кольорів кампанії UNiTE і в контексті її глобальної адвокації використовується як символ світлого майбутнього, вільного від насильства щодо жінок та дівчат.

В Україні кампанія UNiTE була офіційно розпочата 2015 року, і відтоді до неї приєдналися понад 100 партнерів по всій країні.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь