Француз переплив океан, харчуючись зіпсованими продуктами

24 Листопада 2017

Французький активіст самотужки переплив Атлантичний океан, харчуючись тільки простроченими продуктами. Про це повідомляє Daily Mail.

Подорож із Парижа в Нью-Йорк забрала у 29-річного Баптиста Дюбанше десять місяців. У січні він залишив французьку столицю і проїхав на велосипеді спочатку Францію, а потім Іспанію. У Марокко активіст пересів на човен з педальним приводом. На цьому плавзасобі він перетнув Атлантичний океан і дістався до американського міста Маямі. Звідти велосипедом доїхав до Нью-Йорка.

В дорозі Дюбанше харчувався сочевицею, термін придатності якої закінчився дев’ять років тому, рисом, що вважається зіпсованим з 2011 року, і медом, купленим близько півстоліття тому. Таким чином він намагався продемонструвати, що прострочену їжу викидають даремно.

Під час плавання у мандрівника зламався радар-детектор, який попереджав його про наближення кораблів. Після цього йому доводилося прокидатися кожні 20 хвилин і перевіряти, чи не загрожує йому зіткнення з іншим судном.

Дюбанше розповів, що в океані його переслідували галюцинації. Зазвичай йому ввижалися люди в воді й голоси. Він пояснює це недосипанням і тривалою самотністю.

Після повернення активіст зізнався, що сумував за нормальною їжею. «Від піци, яку я з’їв, коли досягнув суші, отримав просто неймовірне задоволення», – зауважив він.

Активіст давно бореться з необґрунтованим знищенням продуктів. Він вважає, що непотрібну свіжу їжу слід не викидати, а ліофілізувати – заморожувати, а потім висушувати у вакуумі. Що стосується зернових та сипучих продуктів, то на них, на його думку, взагалі не слід вказувати термін придатності.

Дюбанше розмістив на сайті Change.org петицію в Європарламент, яка закликає відмовитися від зазначення строку придатності на продуктах. Йому вдалося зібрати більше дев’яти тисяч підписів. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ