Петиція за імпічмент Трампа уже набрала мільйон підписів

3 Листопада 2017

Петиція за імпічмент президента США Дональда Трампа, розміщена на сайті американського мільярдера Тома Стаєра, набрала понад мільйон підписів протягом 10 днів. Про це повідомляє  lenta.ru з посиланням на The Hill.

Конституція США передбачає можливість імпічменту президента. Для цього потрібно зібрати більшість голосів у палаті представників, після чого необхідно заручитися голосами двох третин членів сенату.

Нагадаємо, мільярдер, прихильник Демократичної партії почав кампанію проти Трампа 20 жовтня. Він опублікував на своєму YouTube-каналі відеозвернення, в якому звинуватив Трампа в порушенні ряду законів і агресивної зовнішньої політики.

Також Стаєр написав листи губернаторам і мерам американських міст із закликом виступити за імпічмент президента. Трамп 27 жовтня у своєму Twitter прокоментував задуми Стаєра, назвавши його «божевільним і абсолютно ненормальним».

Том Стаєр – мільярдер, засновник інвестиційної компанії Farallon Capital. Його статки оцінюються в 1,61 мільярда доларів. Стаєр є переконаним прихильником Демократичної партії і кілька разів жертвував їм гроші на виборчі кампанії. Також він спонсорує проекти, пов'язані із захистом навколишнього середовища.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ