Зеленський сказав, коли солдати з КНДР підуть у бій

25 Жовтня 2024

У зонах бойових дій проти України, як вважають в українській розвідці, вже 27–28 жовтня застосують північнокорейських військових.

Про це сказав президент Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

За його словами, залучення військових із КНДР — «це очевидний ескалаційний крок росії», яка хоче продовження війни. Президент закликає до «принципової та сильної реакції» світових лідерів.

На його думку, відповідь на такі дії росії має бути «не у вигляді заплющених очей та розгублених коментарів», а у вигляді «відчутного тиску як на москву, так і на Пхеньян».

Нагадаємо, ще ввечері 22 жовтня Зеленський повідомив, що отримав інформацію про підготовку росією двох підрозділів з північнокорейських військових. Можливо, це будуть дві бригади по 6 тисяч людей кожна.

Перед цим північнокорейських військових зафільмували у військовій частині 127 мотострілецької дивізії рф у селі Сергіївка Приморського краю.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов зазначав, що перші військові КНДР можуть прибути до Курської області вже 23 жовтня, щоб допомогти росіянам у регіоні. Уже 24 жовтня ГУР підтвердило прибуття перших підрозділів КНДР на Курщину.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що американці мають докази, що північнокорейські війська перебувають на території росії, проте їхня мета Вашингтону поки що невідома.

російський лідер володимир путін не заперечив наявність військових КНДР у росії, покликаючись на договір про партнерство між рф та Північною Кореєю. За його словами, те, у який спосіб країни реалізуватимуть пункти цього договору, — «це вже наша справа».

На тлі цього південнокорейські медіа писали, що Південна Корея може розглянути передання «наступальної» зброї Україні та навіть відправити свій персонал для допиту полонених з КНДР.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, кндр, володимир зеленський