Перевірка керівництва податкової на наявність інвалідності: 16 людей звільняються

25 Жовтня 2024

У Державній податковій службі перевірили керівництво на наявність інвалідності, оформленої після 24 лютого 2022 року.

Серед 17 людей лише одна отримала інвалідність через поранення на фронті. Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів Данило Гетманцев.

За його словами, за два дні в Податковій службі перевірили матеріали щодо всього керівництва, зокрема регіонального.

«15 людей ухвалили вольове та чесне рішення залишити службу. Однак один діяч вирішив цього не робити в надії на зв?язки з “кимось у владі”. Ідеться про Чернігів», — написав Гетманцев.

Він сказав, що якщо людина, про яку він говорить, не вирішить звільнитися, то він звернеться до правоохоронців й оприлюднить його ім’я. За деякий час депутат написав, що «питання закрите» і з керівництва податкової звільняться вже 16 людей.

«Очікуємо аналогічної інформації від інших органів з відання Комітету: ДМСУ, БЕБ, Держфінмон, КРАІЛ і НКЦПФР. Відповідні запити направлені», — додав він.

Нагадаємо, 22 жовтня президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони України щодо ситуації зі МСЕК і зловживаннями посадовців з отриманням інвалідності.

Зеленський оголосив, що РНБО визначило перелік рішень, «які повернуть справедливість», а він затвердив їх указом.

А за кілька хвилин стало відомо, що генеральний прокурор України Андрій Костін подав у відставку.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки, згідно з яким Верховна Рада має розглянути законопроєкт, що передбачатиме ліквідацію медико-соціальних експертних комісій.

Раніше Міністерство охорони здоров?я провело перевірки та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобов?язаним Хмельницького центру медико-соціальної експертизи. Там викрили керівницю МСЕК, а також її сина — голову обласного Пенсійного фонду — на незаконному збагаченні на мільйони доларів.

Згодом «Цензор.НЕТ» написав, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну корупційну схему керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, адже були її співучасниками. Так, 49 прокурорів, серед яких і обласний прокурор, змогли оформити інвалідність.

Після цього керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник звільнився з посади за власним бажанням.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, податки