На Рівненщині 2-річному хлопчику викололи око

24 Жовтня 2024

На Рівненщині дворічного хлопчика доправили до лікарні з виколотим оком та травмою вуха.

У соціальних службах кажуть, що це, ймовірно, — наслідок домашнього насильства з боку матері, хоча та свою провину заперечує. Про це розповіла директорка Рівненського міського центру соціальних служб та керівниця ГО «Ангели Життя» Ліана Диновська.

Посадовиця розповіла версію мами постраждалої дитини, яка стверджує, що її побив 5-річний хлопчик-сусід, який нібито бавився з дворічним малюком колесом від дитячої машинки. За словами Диновської, на момент побиття хлопчика матір була напідпитку.

Водночас мама 5-річного хлопчика, за словами посадовиці, теж у момент побиття була напідпитку. За її версією, дитину нібито побила донька свекрухи, і саме вона буцімто розповіла версію про те, що дворічного хлопчика побив сусід.

Ліана Диновська, покликаючись на оцінки фахівців, стверджує, що дворічного малюка побив точно не сусідський хлопець, оскільки 5-річна дитина не могла завдати таких травм.

«Резонансна справа для нашої громади, оскільки є дві жінки, які випили настільки багато алкогольних речовин, що нічого не пам’ятають, або ж бояться нести кримінальну відповідальність, і кожна наступна версія цього злочину над дитиною буде мати ще абсурдніше пояснення. У слідства є достатньо методів і засобів дізнатися, що ж насправді відбулося з дитиною», — заявила директорка Рівненського міського центру соціальних служб.

У поліції розповіли, що інцидент стався ще 16 жовтня — саме цього дня до Рівненської обласної дитячої лікарні доправили 2-річного хлопчика, у якого діагностували травму ока та рану вуха, а згодом у нього виявили й інші тілесні ушкодження.

Там також розповіли, що ця сім’я не перебуває на обліку у правоохоронців, однак матір неодноразово притягували до адміністративної відповідальності. Нині поліція проводить досудове розслідування за ч. 1 ст. 166 Кримінального кодексу України — злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною. За це може загрожувати обмеження волі від 2 до 5 років або ж ув’язнення на той самий строк.

На час розслідування потерпілого хлопчика та його 3-річного брата вилучили в матері.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, діти, поліція