Хто став новим очільником «Укроборонпрому»

Сьогодні, 11:40

Новим генеральним директором «Укроборонпрому» став екскомандувач Сил логістики ЗСУ, якого на початку вересня призначили тимчасовим виконувачем обов’язків голови концерну, Олег Гуляк.

Про це повідомила пресслужба «Укроборонпрому».

Там розповіли, що на посаду гендиректора претендували понад 20 осіб, з яких до шортлиста потрапили три кандидати. З ними наглядова рада провела фінальну співбесіду та визначилася з кандидатурою.

«Олег Гуляк добре знає нагальні потреби війська, є досвідченим керівником. Головні завдання, які стоять тепер перед ним, — збільшувати обсяги виробництва і надалі, завершити реформу державного сектору ОПК і побудову ефективної антикорупційної інфраструктури», — зазначив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін.

До слова, генерал-майор Олег Гуляк очолював Сили логістики з 2021 року. Військовий із Миколаївщини закінчив Новосибірське вище військове командне училище.

Протягом військової кар'єри Гуляк, зокрема, був командиром 72 окремого механізованого батальйону 7 окремої механізованої бригади українського миротворчого контингенту в Іраку, начальником 16 окремої механізованої бригади, командиром 95 окремої аеромобільної бригади, начальником Одеської військової академії та заступником командувача Сил антитерористичної операції.

У лютому 2024 року в межах кадрових змін у Збройних силах на посаді командувача Сил логістики Гуляка замінив Володимир Карпенко — до того командувач логістики Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, укроборонпром