На Хмельниччині 61 прокурор має інвалідність: результати розслідування

Сьогодні, 08:15

За першими результатами службового розслідування встановили, що 61 прокурор у Хмельницькій області має інвалідність.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

За словами генерального прокурора Андрія Костіна, 80% з них — 50 осіб — отримали інвалідність до початку повномасштабного вторгнення.  Йдеться про співробітників Хмельницької обласної прокуратури та окружних прокуратур Хмельницької області.

Також він зазначив, що службове розслідування стосується не лише хмельницьких прокурорів, а всіх органів прокуратури країни. 

Крім того, генпрокурор заявив, що прокурори, щодо яких є сумніви, мають добровільно пройти повторне обстеження, «поки це не зроблено в рамках кримінальних проваджень».

Андрій Костін він додав, що ініціював створення робочої групи, до якої увійдуть міжнародні експерти. За його словами, вони комплексно «оцінять та розроблять рішення для того, щоб унеможливити подібне зловживання в майбутньому». 

До слова, 4 жовтня правоохоронці викрили керівницю медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) у Хмельницькій області, а також її сина — голову обласного Пенсійного фонду — на незаконному збагаченні на мільйони доларів. Наступного дня працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру очільниці обласної МСЕК та взяли її під варту.

7 жовтня Печерський райсуд Києва відправив Крупу під варту на два місяці з альтернативою застави у понад 500 мільйонів гривень.

Згодом «Цензор.НЕТ» написав, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну корупційну схему керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, адже були її співучасниками. Так, 49 прокурорів, серед яких і обласний прокурор, змогли оформити інвалідність.

Після цього керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник звільнився з посади за власним бажанням.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: хмельницький, прокуратура, війна з Росією