Бійка у храмі Черкас: почали кримінальне провадження

17 Жовтня 2024

У Черкасах за фактом бійки між прихильниками ПЦУ та упц мп поблизу Свято-Михайлівського кафедрального собору поліція почала кримінальне провадження

Про це повідомили у поліції Черкащини.

Там розповіли, що група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, внаслідок чого кілька громадян зазнали тілесних ушкоджень.

Після цього правоохоронці негайно прибули на місце та опитали учасників конфлікту. Наразі поліція встановлює очевидців інциденту, а також вивчає відеозаписи, оприлюднені в соцмережах.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства — ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Максимальне можливе покарання — від 2 до 5 років ув’язнення. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня у Черкасах, поблизу Свято-Михайлівського кафедрального собору, сталася бійка між прихильниками Православної церкви України та Української православної церкви московського патріархату.

Це сталося після повідомлення про те, що храм перейшов з упц мп до ПЦУ. Митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан розповів у коментарі «Суспільному», що перехід громади відбувся ще 12 червня.

Після цього поблизу нього зібралися прихильники упц мп, які намагалися вдертися на територію собору. Між ними та прихильниками ПЦУ почалася бійка.

У коментарі hromadske пресслужба поліції Черкаської області повідомляла, що наразі на місці інциденту працюють правоохоронці, які намагаються підтримувати правопорядок.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: упц мп, поліція, черкаси, бійка, православна церква україни