У Черкасах побилися прихильники ПЦУ та упц мп

17 Жовтня 2024

У Черкасах побилися прихильники Православної церкви України та Української православної церкви московського патріархату.

Це сталося поблизу Свято-Михайлівського кафедрального собору після повідомлень про те, що собор перейшов від упц мп до ПЦУ. Про бійку поблизу собору пише місцеве видання «18000». Також відео бійки поблизу храму поширив народний депутат Артем Дмитрук.

Раніше військовий капелан Володимир Рідний заявив, що Свято-Михайлівський собор, який був у користуванні парафіян упц мп, перейшов до ПЦУ. За його словами, цей храм перейшов без тамтешніх священників.

Згодом він повідомив, що цей храм стане гарнізонним та буде відкритим для всіх військовослужбовців, а також запросив усіх парафіян церкви до спільної молитви українською мовою.

А втім, як пише видання «18000», після повідомлень про перехід храму до ПЦУ поблизу нього зібралися прихильники упц мп, які намагалися вдертися на територію собору. Між ними та прихильниками ПЦУ почалася бійка.

Тим часом народний депутат Артем Дмитрук також поширив відео бійки в церкві та заявив, що під час цього між двома групами навіть виникла стрілянина, а прихильники ПЦУ нібито викрали із собору гроші, які збирали на встановлення дзвіниці та реставрацію храму, а також різні коштовності.

Також Дмитрук поширив відео, де видно, що у храмі присутній настоятель собору, митрополит Феодосій, якому СБУ вручила уже 4 підозри, зокрема за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та заперечення збройної агресії рф.

У коментарі hromadske пресслужба поліції Черкаської області повідомила, що наразі на місці інциденту працюють правоохоронці, які намагаються підтримувати правопорядок. Про затриманих чи поранених унаслідок бійки інформації наразі немає.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: черкаси, православна церква україни, упц мп, бійка