Поляки обурені поведінкою українських біженців

Сьогодні, 10:57

Поляки обурені поведінкою українських біженців, зокрема молодих хлопців, які їздять на дорогих автомобілях та відпочивають у п'ятизіркових готелях.

Про це повідомив Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш. Країна готова сприяти поверненню військовозобов'язаних в Україну, - пише Суспільне. 

Очільник Міноборони Польщі назвав таку поведінку українців несправедливою щодо поляків тоді, коли Польща надає Україні допомогу.

«Справа в тому, що наше суспільство дуже обурює те, як молоді хлопці з України їздять на найкращих автомобілях і відпочивають на вихідних у п’ятизіркових готелях. І це несправедливо по відношенню до поляків, які роблять внески в охорону здоров'я, допомогу, освіту, постачання зброї та іншу допомогу», — заявив Косиняк-Камиш.

Він додав, що Польща підготувала частини для навчання українських військових. Та навчила 25 тисяч солдатів.

«Але ми також хочемо навчати добровольців, які живуть у Польщі», — наголосив міністр.

Він додав, що кілька місяців тому заявляв, що Польща готова допомагати Україні в поверненні військовозобов'язаних громадян, які проживають в Польщі. Й ініціатива очільника МЗС Польщі Владислава Сікорського щодо скасування соціальних пільг для українських чоловіків може спонукати такому поверненню.

«Тоді серед роботодавців у Польщі був ажіотаж, що якби Польща запровадила таке рішення, українці поїхали б до Німеччини чи Італії. Таким чином, рішення, про яке говорить міністр Сікорський, повинно мати загальноєвропейський вимір», — наголосив очільник міноборони Польщі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, війна з Росією, чоловіки