Побиття студента на Хмельниччині: хлопцю видалили селезінку

Сьогодні, 10:34

Першокурснику Вищого професійного училища в Хмельницькому, який потрапив до реанімації після побиття в гуртожитку, видалили селезінку.

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Міністерства освіти, щоб там розслідували недбалість працівників училища. Про це розповів сам омбудсмен.

Він розповів, що його представниця у Хмельницькій області Оксана Кізаєва поспілкувалася з директором училища, де побили хлопця. Той розповів, що інцидент трапився в гуртожитку, що не належить навчальному закладу.

Однак оскільки гуртожитком користувалося училище, то відповідальність за дотримання дисципліни — на його працівниках, що чергували з 18:00 до 22:00. Однак студента побили близько 23:00.

Про побиття стало відомо від іншого студента, який розповів працівникам училища. Постраждалому в лікарні видалили селезінку.

Лубінець каже, що скерував запити до поліції у Хмельницькій області та Міністерства освіти та науки, щоб там провели службове розслідування щодо недбалості працівників училища. Омбудсмен вважає, що вони не забезпечили належний рівень безпеки учня.

Крім того, запит отримає і Національна соціальна сервісна служба, яку Лубінець просить вжити невідкладних заходів реагування.

Нагадаємо, першокурсник Вищого професійного училища у Хмельницькому потрапив до реанімації після того, як його побив інший студент.

За словами матері постраждалого, у її сина систематично вимагали гроші. Жінка зазначала, що до керівництва училища претензій не має, але вимагає справедливого покарання для нападника.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України — умисне тяжке тілесне ушкодження, однак про оголошення підозр поки не повідомляли.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: студенти, хмельницький