На Волині судили прикордонника, який шпигував для фсб

Сьогодні, 16:45

На Волині діяв російський агент - 40-річний помічник начальника відділу місцевого прикордонного загону, якого дистанційно завербувала ФСБ. 

Про це повідомили в управлінні СБУ у Волинській області.

За інструкцією російської спецслужби агент збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, які залучені до захисту регіону. Найбільше окупантів цікавили локації укріпрайонів та орієнтовна кількість особового складу українських військ на оборонних лініях.

Контррозвідники СБУ своєчасно затримали зрадника у червні цього року і встановили його російського куратора. Ним виявився кадровий співробітник ФСБ Олексій Добрицький, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив «кроту» 15 років тюрми з конфіскацією майна та позбавленням військового звання.

Як встановило розслідування, прикордонник потрапив до уваги ФСБ, коли проходив службу на сході України. Згодом його відрядили до Волинської області, де він взявся за виконання ворожих завдань.

В обмін на співпрацю з окупантами зловмисник розраховував на евакуацію до росії та «посаду» у військових формуваннях рф.

На підставі зібраних доказів агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу, фсб, суд