У Києві затримали учасника ІДІЛ

Сьогодні, 16:58

У Києві затримали учасника міжнародної терористичної організації «Ісламська держава», який перебував у розшуку за лінією Інтерполу.

Про це повідомили в СБУ.

Затриманий є громадянином країни Центральної Азії. За даними слідства, він ще до повномасштабного вторгнення нелегально прибув в Україну, використовуючи іноземний паспорт підставної людини.

До цього чоловік тривалий час перебував на Близькому Сході, де займався переправленням бойовиків терористичної організації на територію Сирії.

За даними СБУ, після прибуття в Україну чоловік постійно змінював номери мобільних телефонів та адреси орендованих квартир у різних містах. Згодом намагався налагодити у Києві канал незаконної легалізації вихідців із країн з підвищеним терористичним ризиком.

Співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали за місцем тимчасового проживання у столиці України. Наразі чоловік перебуває під вартою відповідно до процедури екстрадиційного арешту. Вирішується питання щодо його екстрадиції до країни походження, яка оголосила його в міжнародний розшук у 2017 році.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, київ