«Бої ведуться за кожен під’їзд»: що відомо про ситуацію в Торецьку

Сьогодні, 08:43

російські війська зайшли на околицю Торецька, що у Донецькій області, але Сили оборони намагаються не дати їм просунутися. 

Про це повідомила речниця Оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова в етері телемаратону.

«Найгарячіше зараз (у зоні відповідності ОТУ — ред.) на Торецькому напрямку. Бої ведуться в самому Торецьку. Ситуація нестабільна, бої ведуться буквально за кожен під’їзд», — розповіла Бобовнікова.

За її словами, нині важко оцінити, яку частину міста контролюють російські війська. Однак відомо, що окупанти вже зайшли на східну околицю міста та дещо просунулися по вулиці Центральній, в напрямку шахти «Центральна».

«Але [ситуація] постійно змінюється — то ми відбиваємо у них вогневі пункти, то вони десь знищують наші. Але ми їх постійно відновлюємо та намагаємося повертати те, що захопили окупанти, і не даємо їм просунутися з усіх сил, чого б це нам не коштувало», — заявили в ОТУ.

До слова, За даними Генштабу ЗСУ станом на 22:00 7 жовтня, на Торецькому напрямку окупанти за підтримки авіації 11 разів атакували позиції Сил оборони поблизу Торецька, Диліївки та Неліпівки. Бойові дії тривають іще у двох локаціях.

Станом на початок вересня у Торецьку залишалися ще 1700 людей. Влада наголошувала, що до міста дуже складно завозити гуманітарну допомогу через російські обстріли.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією