На Хмельниччині керівницю МСЕК та її сина викрили на незаконному збагачені на мільйони доларів

Сьогодні, 13:52

У Хмельницькій області правоохоронці викрили керівницю медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), а також її сина — голову обласного Пенсійного фонду — на незаконному збагаченні на мільйони доларів.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

За словами правоохоронців, під час проведених обшуків у них лише готівкою знайшли майже 6 млн доларів різними валютами. Так, у робочому кабінеті керівниці МСЕК виявили 100 000 доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Водночас слідчі виявили вдома гроші сумою 5,2 млн доларів, 300 000 євро та понад 5 млн гривень, а також брендові прикраси.

Також правоохоронці виявили, що родині топчиновників належать чималі статки, зокрема 30 об’єктів нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітних автівок, корпоративні права на 48 млн гривень, готельно-ресторанні комплекси на майже 3 тисячі м² в одному із парків Хмельницького.

За кордоном у їхній власності, за даними ДБР, є нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині, а на валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів.

Окрім цього, за повідомленням ДБР, правоохоронці вилучили документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти. Під час слідчих дій керівниця МСЕК намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів крізь вікно.

Правоохоронці повідомили про підозру посадовцям за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення (ч. 5 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 366-2, ст. 368-5 Кримінального кодексу України).

Їм загрожує до 12 років ув’язнення. Наразі посадовцям обирають запобіжний захід.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: хмельницький, війна з Росією, дбр