Біблія врятувала жінку під час обстрілу

Це селище порівняно недалеко від фронту. росіяни тут системно обстрілюють і вбивають беззахисних мирних людей. Але життя в селищі триває. Тут діє сиротинець. Функціонує лікарня. А в ній трудиться Світлана.

Ні свого прізвища, ні назви населеного пункту жінка не повідомляє. Каже, не хоче слави чи зайвої уваги медіа. А розповісти випадок, який пережила нещодавно, наважується тільки для того, аби всі люди знали й вірили: Бог із нами, і він творить дива навіть там, де ми й не очікуємо, - йдеться у газеті «Твій вибір».

Спочатку декілька слів про героїню нашої розповіді. Світлані вже під 50. Тиха, скромна і дуже віруюча. Багато років вона допомагає людям, працюючи медсестрою. А після роботи поспішає до сиротинця. Бо там на неї чекають обділені долею дітки. Їм жінка читає Біблію, пояснює, що означає та чи інша фраза зі Святого Письма. Ці розповіді вселяють у дитячі серденька віру в добро, любов та милосердя.

І от нещодавно, розповіла Світлана виданню «Собор», вона поверталася вже від діток додому. Несла сумочку на плечі. У ній – Біблія, яку щойно читала малюкам. Аж раптом свист! Просто над головою! І я-а-а-к бабахне!

Вибух був такої сили, що земля задвигтіла. Світлану підняло, а потім кинуло на землю. Зверху на жінку посипалися каміння, шматки дерева, земля. У вухах дзвенить. У роті, в носі, в очах земля та пил.

Якоїсь миті жінка відчула, як у лівий бік щось влетіло. «Невже то мій кінець?» – подумала Світлана і почала молитися…

Скільки часу ось так лежала на землі та просила в Бога помочі, жінка не може сказати. Бо була в стані шоку. Коли у вухах перестало дзвеніти і повернувся слух, Світлана почула крики людей довкола, якийсь шум, гам. Розуміла: треба розплющити очі. Але водночас і боялася. Бо хтозна, наскільки понівеченим побачить своє тіло.

«Чомусь перше, на чому зупинила погляд, – сумочка. У неї коротка ручка. І якщо повісити сумочку на плече, то вона фактично на рівні грудей, – розповіла жінка. – Тому, коли я побачила дірку в сумці, подумала: «Отепер уже точно мені кінець». Опустила погляд на землю, де я лежала. Думала, там уже калюжа крові. Моєї. Але ні – тільки земля, якісь уламки і жодної бурої плями. Поворушила ногами – слухаються. Руками – теж усе нормально. Відсунула сумочку від грудей, щоб намацати, де в мене рана. Нема. Обдивилася. Пальцями помацала. Нічого. Я вся ціла!»

Відтак жінка стала обдивлятися сумочку. З одного боку дірка є, а з іншого – нема. Зазирнула всередину, дістала Біблію. І тут – о диво! Свята книга взяла на себе гострий уламок. Вона захистила жінку, аби смертоносний метал не влучив у легені та серце Світлани!

Коли жінка піднялася, до неї підбігли люди, щоб допомогти. «Я ціла. Зі мною все добре. Мене Бог захистив», – пояснювала Світлана і показувала понівечене кацапами Святе Письмо.

«Хто підійде до мене і гляне на Біблію – зупинявся в шоці. Ніхто не міг повірити: як?!» – зізнається оповідачка.

Але відповідь дав сам Ісус Христос іще понад 2000 років тому. Ось що про це читаємо в Євангелії від Луки: «А до жінки сказав Він: Твоя віра спасла тебе, іди з миром собі!» (7:50).

Дякувати Богу, зі Світланою нині все гаразд. Хоча вибух стався критично близько від жінки, її тіло не постраждало. Наша героїня й надалі допомагає людям у лікарні та відвідує сиріток. Прострелена росіянами Біблія стала «живим» доказом милосердя Господнього. А випадок зі Світланою довів навіть скептикам, що Слово Боже здатне рятувати не лише душу, а й тіло…

…Неймовірна історія, правда ж? І якщо любите таке читати, то газета «Духовність» якраз для вас. Придбати її свіжий номер ви можете в місцях продажу преси. Також видання від ПП «Твій вибір» запитуйте у продуктових магазинах і супермаркетах. А ще можете будь-якого місяця передплатити газету за індексом 86 802 у Каталозі видань України. Маєте невеличку пенсію – можете запропонувати друзям передплатити «Духовність» одну на двох чи на трьох і читати по черзі. Адже виходить вона один раз на місяць: якраз, аби всі перечитали один номер перед виходом наступного.

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, релігія