Зеленський показав Байдену план перемоги

Сьогодні, 08:35

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до США представив свій план перемоги американському колезі Джо Байдену

Про це повідомив глави української держави. 

Політики обговорили деталі для «посилення плану», скоординували позиції, погляди й підходи. За словами Зеленського, він та Байден доручили своїм командам провести консультації щодо наступних кроків. 

«Ми глибоко цінуємо те, що Україна й Америка стояли пліч-о-пліч із перших митей російського вторгнення. Ваша рішучість неймовірно важлива для нашої перемоги», — заявив український президент.

В Офісі президента нагадали, що Байден проведе зустріч Контактної групи з питань оборони України в Німеччині на рівні лідерів. Там президенти України та США зустрінуться на двосторонньому рівні, щоб проаналізувати прогрес консультацій, а також із міжнародними партнерами, щоб скоординувати додаткову допомогу для України.

Також Зеленський вже ознайомив з планом членів Сенату та Палати представників американського Конгресу, а також пообіцяв розкрити деталі документа кандидатці у президенти Камалі Гарріс.

План перемоги

Володимир Зеленський заявляв, що Київ хоче розробити план щодо завершення війни й паралельно посилювати свої можливості на полі бою. Він пояснював, що в разі продовження тиску на росію її можна змусити до дипломатичного врегулювання.

Згодом Зеленський почав говорити саме про «план перемоги» у війні. За словами глави держави, Україна утримуватиме російську територію, оскільки це невіддільна частина цього плану. Також він пояснював, що документ може прокласти шлях до надійного миру — до повної реалізації «формули миру».

Документ Україна представить міжнародним партнерам.

«Цей план — про Україну, про наших вояків. Там небагато пунктів, і, як на мене, це добре. Кожен пункт залежатиме від рішення Байдена», — наголошував Зеленський у розмові з американським журналістом Фарідом Закарією.

Він також розповів, що український план перемоги містить п?ять пунктів, які, зокрема, стосуються військової та економічної підтримки.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, Джо Байден, Україна, сша, війна з Росією