Чоловіків після 50 років призиватимуть, якщо у них - дефіцитна військово-облікова спеціальність — депутат

26 Вересня 2024

У директиві командування Сухопутних сил є положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком 50-60 років.

Це позиція військового керівництва, - заявив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони Федір Веніславський в коментарі LIGA.net.

Про це раніше писав і народний депутат Олексій Гончаренко. Веніславський стверджує, що такий підхід — загальна позиція військового керівництва.

Після 50 років призиватимуть лише тих, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності, зауважив він. Окреме мобілізаційне розпорядження видає Генеральний штаб ЗСУ.

Кілька днів тому Гончаренко заявив про існування директиви командування Сухопутних військ, яка забороняє мобілізацію обмежено придатних віком 18-25 років. Журналісти зауважують, що цю інформацію підтвердили два неназвані члени парламентського комітету з нацбезпеки та оборони.

Нагадаємо, вранці 25 вересня командування Сухопутних військ ЗСУ повідомило, що уточнило деякі питання щодо призову за мобілізацією військовозобов?язаних громадян окремих категорій.

Там пояснили, що рішення ухвалили, зокрема, для зниження суспільної напруги. Однак що це за рішення — у Сухопутних військах не уточнили.

Водночас кожен громадянин віком від 18 до 60 років досі може доєднатися до війська добровільно.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, чоловіки