Луцька громада обере почесних амбасадорів

25 Вересня 2024

У Луцьку запровадять звання почесного амбасадора, аби популяризувати місто та громаду.

Про це стало відомо 25 вересня під час сесії Луцької міської ради, - пише ІА "Волинські новини".

Запровадження і реалізація проєкту «Почесні амбасадори/амбасадорки Луцька» має на меті збільшення видимості міста Луцька і Луцької громади в Україні та світі.

«До проєкту залучать впливових українців і громадян іноземних держав, які готові використовувати свій авторитет та професійні знання задля промоції міста Луцька і громади як наукового, культурного, освітнього, ділового, медичного, політичного, туристичного, інформаційного (ІТ), спортивного, креативного центру України та достойного місця для проведення різнопланових заходів національного та міжнародного рівнів», – йдеться в пояснювальній записці.

Основними завданнями проєкту є:

– сприяння економічному, соціальному, науковому та культурному розвиткові міста Луцька і громади;

– об’єднання фахівців науки, освіти, медицини, політики, бізнесу, туризму, інформаційних технологій, культури, спорту, креативних індустрій тощо задля промоції та розвитку міста Луцька і громади;

– збільшення кількості міжнародних та національних заходів у місті Луцьку і громаді;

– активізація співпраці з містами-партнерами, залучення нових партнерських міст;

– налагодження співпраці з міжнародними та національними професійними асоціаціями;

– співпраця Амбасадорів/Амбасадорок з виконавчими органами Луцької міської ради у галузі стратегічного довготермінового планування розвитку міста.

Як зазначається, реалізація проєкту не потребує додаткового фінансування. Його забезпечуватимуть за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Луцької громади на поточний бюджетний рік.

У підсумку обранці громади затвердили «Положення про Почесних амбасадорів/амбасадорок Луцька». Управління туризму та промоції міста забезпечить створення комісії з відбору кандидатів на таке звання. Також для цього проєкту розроблять дизайн диплому і нагрудного знака.

Зі слів начальниці Управління Катерини Теліпської, подавати кандидатів на звання амбасадорів зможуть представники громади, заповнивши відповідні анкети. Про початок відбору буде відомо згодом.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, туризм, економіка