На Покровському напрямку затримали зрадника

25 Вересня 2024

На Покровському напрямку, де тривають жорсткі бої, агент воєнної розвідки рф шпигував за Силами оборони.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Затриманий виявився працівником місцевого гірничого підприємства, якого у липні дистанційно завербувала російська спецслужба. Відтоді він розвідував геолокації штабів, а також укріпрайонів Сил оборони. Зокрема звертав особливу увагу на вогневі позиції важкої артилерії Збройних сил України (ЗСУ) й намагався виявити пункти базування підрозділів СБУ, які проводять у районі контрдиверсійні заходи та виконують інші спеціальні та бойові завдання.

"Під час розвідувальних вилазок агент поводив себе як пересічний мешканець прифронтової громади, який їздив на роботу на місцеву шахту. Але у ході таких поїздок він приховано фіксував розташування українських військ та позначав відповідні координати на Google-картах", - додає СБУ.

Для зв'язку з російською спецслужбою зрадник використовував спочатку анонімний акаунт у популярному месенджері, а пізніше перейшов на комунікацію зі своїм російським куратором через заборонені соцмережі росії.

Агента було викрито ще на початковому етапі його розвідактивності. Під час обшуків вилучили мобільний телефон й сім-карти.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

"Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна", - пише СБУ.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк, сбу