На росії вибухнула міжконтинентальна ракета «Сатана» чи «Сармат»

22 Вересня 2024

На росії вибухнула міжконтинентальна балістична ракета РС-28 "Сатана" чи навіть "Сармат".

Про це свідчать супутникові знімки, - повідомляє РБК-Україна з посиланням на Defense Express та OSINT-аналітиків.

У суботу, 21 вересня, українські війська атакували 23-й арсенал ГРАУ у Тверській області та арсенал "Тихорецьк" у Краснодарському краї. У мережі з'явилася інформація, що нібито українські війська знищили російську міжконтинентальну балістичну ракету РС-28 "Сатана" чи навіть "Сармат". Проте Генштаб не підтвердив цього.

Проте 22 вересня аналітики показали супутникові знімки, які свідчать, що у росії все ж таки здетонувала ракета РС-28. Але це не стосується вчорашніх атак.

OSINT-аналітик MT_Anderson оприлюднив супутниковий знімок російського космодрому "Плесецк". Він ілюструє результат невдалого випробування російської міжконтинентальної балістичної ракети, ймовірно, у проміжку з 20 по 22 вересня 2024 року.

Пуск ракети відбувся з шахтної пускової установки. Пуск був невдалим і завершився масштабним вибухом. На місці стартового майданчика залишився тільки кратер.

Як зазначили у Defense Express, вибух міжконтинентальної ракети при випробувальному старті - це катастрофа. Попередній випадок стався у жовтні 1960 року на космодромі "Байконур" при першому випробувальному старті міжконтинентальної балістичної ракети Р-16.

До слова, "Сармат" - стратегічний ракетний комплекс 5-го покоління шахтного базування з важкою міжконтинентальною балістичною ракетою. Про успішний запуск росія оголосила навесні 2022 року і вже того ж року нібито поставила "Сармата" на озброєння.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією