Подорожі світом: як зберегти комфорт та приємні враження?

Закордонна поїздка — це справжній квест. Документи, квитки, житло та валізи — не повний перелік пунктів, що входять до списку мандрівника. Ми радимо заздалегідь потурбуватися ще про одну річ — мобільний зв'язок. Якщо ви не хочете провести весь час в пошуках з'єднання WI-FI чи витрачати кошти на купівлю SIM-карти місцевого оператора, то використовуйте міжнародний роумінг. А ми підкажемо, що для цього потрібно.

Технічне забезпечення зв'язку

Перш за все необхідно дізнатися, чи підтримує чинний тариф послугу роумінгу, а смартфон і SIM-карта стандарти зв'язку, що діють в країні призначення. Річ у тім, що є країни, де вже не діють технології попередніх поколінь, а тому можуть виникати труднощі з пошуком мережі та доступом до інтернету. Розв'язання питання — заміна пристрою (більшість моделей, що є на ринку сьогодні підтримують всі наявні формати надання послуг) та SIM-карти. У випадку з останньою, можна скористатися не фізичною, а eSIM.

Також рекомендується в налаштуваннях смартфона активувати автоматичний пошук та підключення до найкращого сигналу, щоб реєстрація в партнерській мережі відбулася без участі абонента.

Як працює міжнародний роумінг?

Навіть, якщо оператор має розгалужену інфраструктуру стільникового зв'язку, рано чи пізно абоненти покидають радіус її дії. В такому разі, щоб забезпечити роботу телефонів, компанія укладає угоди на обслуговування з іноземними. Якщо такі домовленості є, то телефон:

  1. Втрачає сигнал домашньої мережі.
  2. Здійснює постійні запити на реєстрацію в інших, що мають найсильніший сигнал.
  3. Після перевірки під'єднується до партнерської мережі.

Таким чином, абонент отримує можливість телефонувати, відправляти повідомлення, надійне та швидке підключення до інтернету під час подорожі. Зважаючи на те, що в схемі послуг з'являється ще одна ланка, зростає їх ціна. І це одне з найсерйозніших обмежень, яке зупиняє клієнтів у використанні міжнародного роумінгу.

Переваги мобільного зв'язку за кордоном

Роумінг значно полегшує подорожі за кордон та робить їх комфортнішими. Випадки, коли може знадобитися телефон, що функціонує:

  • голосовий зв’язок з друзями та родиною вдома;
  • планування маршруту та внесення змін до нього — готелі, квитки, маршрути, визначні місця та пам'ятки, режим роботи музеїв, прогнози погоди будуть доступні через доступ до мобільного інтернету;
  • доступ до платіжних інструментів та акаунтів;
  • можливість розважитися — послухати улюблені треки, подивитися фільми та шоу, почитати книги та статті;
  • розв'язання термінових робочих питань — доступ до серверних сховищ, виправлення та отримання документів, відеоконференції;
  • швидке реагування на нестандартні ситуації — пошук допомоги, найближчого медичного пункту, користування перекладачем.

Підключайте Роумінг як вдома, Ідеальний роумінг чи користуйтеся базовими тарифами, щоб ваші подорожі були корисними та комфортними.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.