Захисники вибили росіян із заводу у Вовчанську — ISW

17 Вересня 2024

У Вовчанську на Харківщині всередині агрегатного заводу підрозділи української армії відновили позиції.

росіян там тримали в блокаді кілька місяців. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), - пише hromadske.

Такі висновки аналітиків ґрунтуються на геолокаційних кадрах, де російські військові завдають ударів по українських позиціях на Вовчанському агрегатному заводі. Саме це, на їхню думку, свідчить про відновлення позицій всередині підприємства.

Водночас ISW зазначає, що 15 і 16 вересня росіяни наступали поблизу Вовчанська, а українські війська нібито без успіху контратакували у місті та поблизу Липців і Глибокого.

Речник угруповання військ «Харків» заявив, що російські війська продовжують наступати на Вовчанськ, але темпи їхньої активності на інших ділянках напрямку дещо знизилися. Вони не ведуть наступальних дій біля Липців, Глибокого, Лук'янців чи Стариці, але все ще присутні в цих районах і проводять внутрішні ротації.

Нагадаємо, раніше в ОТУ «Харків» розповідали, що у Вовчанську Сили оборони вже кілька місяців тримають заблокованими російські війська на місцевому агрегатному заводі.

За даними речника оперативно-тактичного угруповання, спочатку там перебували близько 40 військових, однак точної кількості наразі заблокованих російських військових він тоді не назвав «з певних міркувань».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією