«Обстріл» Рівненської АЕС: росія запустила фейк

16 Вересня 2024

Начебто від імені Державної служби України з надзвичайних ситуацій на електронні скриньки українців почали приходити листи про ракетний обстріл Рівненської АЕС, який спричинив підвищений рівень радіації.

У листах також вказуються інструкції щодо евакуації та посилання на невідомі сумнівні ресурси. Про це пишуть «Рівненські новини».

«Нині нашими ворогами був завданий ракетного удару по Рівненській Атомній Станції, був уражений 2 і 4 енерго блок станції», – йдеться у фейковому повідомленні (орфографія збережена).

У Центрі протидії дезінформації запевнили, що ДСНС не розсилала подібних повідомлень, а пошти структури не були зламані. Ймовірно, ці листи розсилалися через поштові скриньки-двійники і це є частиною російської інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них.

«Якщо ви отримали подібний лист, позначте його як спам та в жодному разі не переходьте за вказаними посиланнями. Якщо ви все ж перейшли за посиланням, зверніться до Кіберполіції», – закликали у Центрі протидії дезінформації.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, фейкові новини