Ідентифікували ймовірного нападника на Трампа: що про нього відомо

16 Вересня 2024

Федеральне бюро розслідувань займається справою щодо стрілянини поблизу гольф-клубу, де перебував кандидат у президенти США Дональд Трамп, та вважає, що це була спроба вбивства.

Чоловік, який, імовірно, напав на лідера республіканців, раніше активно його критикував. Про це пише CNN, покликаючись на власні джерела, - повідомляє hromadske.

Виданню стало відомо, що стрілянина трапилася тоді, коли Трамп грав у гольф — нападник був за 300-350 ярдів від експрезидента (270-320 метрів). Стрільця помітив один з агентів Секретної служби. Той побачив ствол гвинтівки з оптичним прицілом, що стирчав з огорожі поля для гольфу, і «негайно вступив у бій» з цією людиною.

Коли стрільця помітили, той намагався втекти на своєму чорному позашляховику Nissan. Але його наздогнали та затримали.

Затриманим виявився Раян Уеслі Рут. Він працював будівельником доступного житла на Гаваях, висловлювався в соціальних мережах про політику і поточні події, часом критикуючи колишнього президента, і висловлював рішучу підтримку Україні.

Нині цей інцидент розслідує ФБР. Як пише CNN, фахівці намагаються вийти на глобальний рівень, аби з’ясувати біографію Рута.

Нагадаємо, 15 вересня передвиборча кампанія Дональда Трампа повідомила, що політик перебуває у безпеці після пострілів поблизу його гольф-клубу у штаті Флорида, не надавши більше подробиць. Речник Секретної служби, яка, зокрема, охороняє колишніх президентів, розповів, що інцидент стався незадовго до 14:00 за місцевим часом, коли в Україні було вже 21:00. Телеканал CNN повідомляв, що кандидат у президенти від республіканців грав у гольф у своєму Trump International Golf Club, що розташований у місті Вест-Палм-Біч.

Секретна служба вже давно висловлювала занепокоєння через  вразливість Трампа на його полях для гольфу, які залишаються відкритими для відвідувачів і найчастіше розташовані поблизу місць з інтенсивним рухом людей, писало видання Washington Post. Згідно з повідомленням Білого дому, президент Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс, яка є опоненткою Трампа на виборах, із «радістю дізналися», що політик у безпеці.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, замах на вбивство, дональд трамп