Зеленський підтвердив контрнаступ росіян на Курщині

12 Вересня 2024

Володимир Зеленський підтвердив, що в Курській області, частину якої утримують українські військові, росіяни почали контрнаступальні дії.

Про це він сказав на спільній пресконференції з литовським колегою Гітанасом Науседою, передають «РБК-Україна» та УНІАН.

Водночас, за словами Зеленського, це «йде за нашим, українським, планом». Крім того, він додав, що Україна також «давно бачить» скупчення військ у білорусі: «Контролюємо цей процес».

Раніше про початок наступальних дій військ рф у Курській області розповіли два співрозмовники hromadske, які воюють на тому напрямку. За їхніми словами, бої тривають у районі села Снагость.

Моніторинговий проєкт DeepState також повідомляв про російську атаку в напрямку Снагості, яку росіяни провели із селища Коренево. Як розповів наш співрозмовник, росіяни пішли у наступ з кількох флангів, прорвали захист Сил оборони України та зайшли у тил частини українських підрозділів у Снагості.

Наприкінці серпня заступник директора ЦРУ Девід Коен заявляв, що росія спробує відвоювати частину Курської області, яку контролюють українські військові. За його словами, це буде важка боротьба для росіян.

Нагадаємо, перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер росії володимир путін заявив про «масштабну провокацію» з боку України.

Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня. Станом на 27 серпня Україна контролювала 1294 км² російської території, передавав головнокомандувач ЗСУ. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію «Суджа», розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб росії.

За словами Зеленського, наступ на Курщину — частина великої операції, «щоб примусити рф до справедливого миру». Зокрема, ця операція дала змогу уникнути послаблення позицій України та окупації Сумщини, а ще перехопити у росії ініціативу. Також операція «стала найбільшою інвестицією» України у процес звільнення своїх громадян з російського полону.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, війна з Росією, росія