росіяни не змогли просунутися біля Покровська — Сирський

9 Вересня 2024

За останні дні росіяни не змогли просунутися біля Покровська на Донеччині.

Там українські підрозділи позбавили російські війська можливості маневрувати. Про це в інтерв’ю для CNN сказав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пише hromadske.

За його словами, на Покровському напрямку посилили оборону, завдяки чому за останні 5 днів росіяни не просунулися там «ні на метр».

Попри те, що на тому напрямку росія зосередила свої найбільш підготовлені підрозділи, вона не може маневрувати ними та перекидати на посилення війська з інших районів. Крім того, за словами головнокомандувача, зменшилася кількість артилерійських обстрілів та штурмів.

«Отже, наша стратегія працює. […] Вони тепер не можуть маневрувати своїми резервами, як раніше. І це ослаблення насправді відчувається в інших сферах», — каже Сирський.

Він додав, що в районі Покровська Україна зосередила свої найкращі підрозділи безпілотних систем.

Нагадаємо, 27 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що Покровський напрямок залишається «найгарячішим», там відбуваються найбільш інтенсивні бої. Останніми тижнями щодоби там було понад 50 боєзіткнень. Сили оборони в середньому знешкоджують до 300 окупантів на цьому напрямку.

Президент Володимир Зеленський розповідав, що командування додає на напрямок українських сил, і назвав ключове завдання там — вибивати якнайбільше сил окупанта.

5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Сили оборони змогли зупинити просування російського війська на Покровському напрямку. Видання Forbes також підтвердило це, додавши, що Силам оборони України на тому напрямку вдається проводити локальні контратаки.

Зеленський же казав, що не хоче завчасно робити заяви про стабілізацію фронту біля Покровська.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією, збройні сили україни