У Дніпрі спалили авто військовослужбовиці 93 бригади «Холодний Яр»

9 Вересня 2024

У Дніпрі в ніч проти 8 вересня невідомі спалили автомобіль голови патронатної служби 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Аліни Карнаухової.

Правоохоронці вже відкрили кримінальну справу. Про це hromadske повідомила пресофіцерка 93 ОМБр Ірина Рибакова.

За її словами, Аліна Карнаухова зараз перебуває у Дніпрі з відрядженням — налагоджує роботу інформаційно-рекрутингового центру бригади, який, зокрема, «покликаний допомагати пораненим воїнам, родинам загиблих і зниклих безвісти».

Центр відкрили 5 вересня, а вже вночі 8 вересня невідомі підпалили автомобіль військовослужбовиці, який підрозділ використовував для бойових завдань у Донецькій області. 

«Спальник Дніпра. Глибокий тил… Саме тут, в тилу, де військові мали б почуватися спокійно та мати час на відпочинок від постійної напруги та небезпеки, ми отримуємо ніж у спину», — зазначила Аліна Карнаухова.

Як ідеться в матеріалах справи, які є в розпорядженні hromadske, правоохоронці почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України — перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Максимальне покарання — до восьми років за ґратами. 

Речниця бригади також додала, що це вже не перший випадок підпалу авто військовослужбовців 93 ОМБр. Відомо також про підпал у Новомосковську Дніпропетровської області. Тоді знищили Mitsubishi Pajero Sport, який для військового купили друзі, й одночасно підпалили авто Військової служби правопорядку біля будинку неподалік.

Поліція відкрила справу про підпал, однак винуватців досі не знайшли.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дніпро, автомобіль, війна з Росією, кримінал