«Якщо зі мною щось станеться, я цього не робив», - підозрюваний у вбивстві Фаріон

6 Вересня 2024

Підозрюваний у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон В’ячеслав Зінченко на випадок, якщо з ним «щось станеться» в ізоляторі тимчасового тримання, сказав адвокатові, що не буде вчиняти самогубство. 

Про це його адвокат Ігор Сулима розповів в інтерв’ю «Українським новинам», пише hromadske.

За його словами, Зінченко не скаржиться на умови в ізоляторі тимчасового тримання, куди його перевели з СІЗО. Хлопець багато читає історичну літературу і психологію, яку бере в місцевій бібліотеці та просить передати від батьків.

Як стверджує адвокат, у камеру до його підзахисного також «підсаджують» людей, щоб ті начебто в нього щось розпитали. Водночас про погрози хлопець йому не розказував, однак попереджав, що не робитиме самогубства.

«Він навпаки написав, що “якщо зі мною щось станеться, то майте на увазі, я це не робив”», — розповів Сулима.

З його слів, Зінченка обмежували в певних харчових продуктах, але «питання швидко розв’язувалися», тому він не голодує.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова призначив тримання під вартою для 18-річного юнака, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Його відправили до львівського СІЗО на 60 діб без права внесення застави.

Під час оголошення вироку суддя зачитав ім’я підозрюваного — його звати В’ячеслав Зінченко. Він сам своєї провини не визнає і каже, що він «з Фаріон нічого не робив». Хлопця затримали напередодні і підозрюють в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Фаріон убили 19 липня о 19:30 — тоді поліція отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею виявилась мовознавиця.

Її шпиталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Однак вона померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

ЗМІ писали, що головний підозрюваний діяв професійно та міг мати спільників. Поліція, зокрема, перевіряля відео росЗМІ про ймовірну причетність російських неонацистів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вбивство, Україна, львів, дніпро