Хто очолив Міндовкілля

5 Вересня 2024

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук.

На цю посаду вона перейшла з поста заступниці міністра енергетики. Про це повідомили народні депутати Ірина Геращенко та Ярослав Железняк.

У Міненерго зазначали, що Гринчук є експертом у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в уряді (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID) та участі в переговорах у межах ООН, Енергетичного Співтовариства, OECD тощо.

Посаду заступниці міністра енергетики вона обіймала з вересня 2023 року. Має фінансово-економічну освіту, є кандидатом економічних наук.

Протягом попередньої роботи в Міндовкілля Гринчук опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами. У 2022 році працювала заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.

Нагадаємо, попередника Гринчук, Руслана Стрільця, звільнили з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України напередодні.

Зміни в уряді

Інформація про заплановані кадрові зміни почала з’являтися з початку літа, а напередодні голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія анонсував, що понад 50% штатної чисельності Кабінету Міністрів зазнають змін. Він назвав це «великим перезавантаженням уряду».

Верховна Рада вже погодила звільнення:

  • Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України;
  • Ольги Стефанішиної з посади віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України;
  • Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України;
  • Дениса Малюськи з посади міністра юстиції;
  • Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ;
  • Ірини Верещук з посади віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Володимир Зеленський також звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу президента.

Новим міністром закордонних справ перший заступник Кулеби Андрій Сибіга. Віцепрем?єр-міністерка Ольга Стефанішина за сумісництвом очолила Мін’юст. Міністром розвитку громад та територій України став заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кабінет міністрів, вру