Верещук звільнили з Мінреінтеграції: що відомо

5 Вересня 2024

У Раді з другої спроби погодили звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це повідомили народні депутати Ірина Геращенко та Ярослав Железняк.

До слова, вчора, 4 вересня, у парламенті не набралося достатньо голосів для звільнення Верещук з посади міністерки. Хоча вона прийшла на звіт до профільного комітету Верховної Ради з прав людини.

«Заявила, що вона — солдат. Команда сказала написати заяву — вона написала», — розповіла народна депутатка Ірина Геращенко. А втім, за трибуною парламенту Верещук учора не з’явилася.

Уже ввечері стало відомо, що з уряду Ірина Верещук перейде до Офісу президента, де працюватиме профільною заступницею керівника ОП.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила Ірину Верещук міністеркою в листопаді 2021 року. Тоді вона замінила на посаді Олексія Резнікова.

У 2019 році її обрали народною депутаткою IX скликання від партії «Слуга Народу». Вона увійшла до Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. А ще Верещук була представницею Кабінету Міністрів у Верховній Раді з 4 вересня до 15 листопада 2019 року.

У липні 2020-го стала кандидаткою на посаду київського міського голови від партії «Слуга Народу». На виборах 25 жовтня за неї проголосували 5,44% мешканців Києва. Вона посіла п’яте місце за кількістю голосів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вру, війна з Росією