Кулебу звільнили з посади міністра закордонних справ

5 Вересня 2024

З посади міністра закордонних справ України (МЗС) Верховна рада України 5 вересня звільнила Дмитра Кулебу.

Рішення підтримали 240 народних обранців. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, Кулеба на засіданні парламенту, де розглядалось його звільнення, не був присутній.

4 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подав заяву про відставку з посади.

Джерела Суспільного у фракції «Слуга народу» повідомили, що Кулебу, імовірно, замінить перший заступник голови МЗС Андрій Сибіга.

Видання Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з кадровими перестановками в українському уряді, повідомило, що після звільнення Дмитро Кулеба зосередиться на зміцненні відносин України з НАТО.

«Кулеба, який подав у відставку в середу, тепер зосередиться на зміцненні відносин України з НАТО, оскільки охоплена війною країна прагне приєднатися до блоку», – сказав співрозмовник на умовах анонімності.

Bloomberg зазначає, що Кулеба є наймолодшим міністром закордонних справ Україн і був помітним співрозмовником держсекретаря США Ентоні Блінкена та інших міністрів закордонних справ НАТО.

Раніше до Верховної Ради надійшли заяви про відставку від міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Руслана Стрільця, голови Фонду державного майна України Віталія Коваля, віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кабінет міністрів, Україна, звільнення