У Луцьку стріляв у військових ТЦК: повідомили про підозру уродженця Дніпропетровщини

5 Вересня 2024

За фактом замаху на вбивство військовослужбовця, у зв’язку з його діяльністю щодо охорони громадського порядку, 40-річному уродженцю Дніпропетровщини повідомили про підозру.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 27 серпня підозрюваний, споряджений мисливською зброєю і патронами, вистрелив у напрямку військовослужбовця, який охороняв приміщення територіального центру комплектування та соціальної підтримки в Луцьку. Після цього, здійснив ще 5 пострілів у напрямку режимного об’єкту.

Військові відкрили вогонь у відповідь, тож чоловік втік з місця події. Однак після проведених слідчо-оперативних заходів було встановлено місце перебування стрільця, а він сам затриманий спецпризначенцями поліції КОРД.

Внаслідок стрілянини один із військових отримав травми лівої щоки, передпліччя і живота та був госпіталізований. Його стан стабільний.

Правоохоронці вилучили зброю та скерували на експертизу. Мотиви такої поведінки з’ясовуються.

Наразі прокурори скерували до суду клопотання щодо обрання для підозрюваного міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: замах на вбивство, луцьк, Волинь, військкомат