Звільнили главу Міндовкілля Руслана Стрільця

4 Вересня 2024

З посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Верховна Рада погодила звільнення Руслана Стрільця.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Депутати критикували, що більшість народних обранців «ніколи не бачили» міністра Стрільця. Його також закликали прийти до Верховної Ради та прозвітувати про свою роботу — міністр не прийшов ні до профільного комітету, ні за трибуну парламенту.

Співрозмовник hromadske у «Слузі Народу» повідомляв, що посаду міністра захисту довкілля може обійняти чинна заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Нагадаємо, раніше Стрілець обіймав посаду заступника очільника Міндовкілля, де відповідав за цифровий розвиток, цифрову трансформацію та цифровізацію. Свою кар'єру він починав у Дніпрі, де здобув низку освіт, серед яких і у сфері екології та охорони довкілля.

У 2007-2012 роках він працював у структурних підрозділах Дніпропетровської облдержадміністрації. З 2012 по 2014 рік Стрілець був заступником начальника Державного управління охорони природного довкілля у Дніпропетровській області.

Після цього 5 років обіймав посаду директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА.

У 2019-2020 роках Стрілець працював заступником директора Департаменту з питань управління відходами, екологічної безпеки та переходу до круговоі? економіки в Міністерстві енергетики та захисту довкілля.

Нагадаємо, голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія заявив, що понад 50% штатної чисельності Кабінету Міністрів зазнають змін. Він назвав це «великим перезавантаженням уряду».

Так, звільнити мають 6 міністрів, а також голову Фонду держмайна Віталія Коваля. Народна депутатка Ірина Геращенко зазначила, що після цього «міністропаду» в уряді не буде 11 міністрів — це майже половина Кабміну.

А втім, Верховна Рада вже провалила голосування за звільнення Коваля та глави Мінреінтеграції Ірини Верещук.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кабінет міністрів, вру, звільнення