У Рівному лікарі онкоцентру танцювали на столах: директор звільнився

Сьогодні, 16:58

Після того, як соцмережі та місцева влада розкритикували відео, де працівники центру танцюють на столах під час науково-практичної конференції, директор Рівненського обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як написав заяву на звільнення.

Про це повідомив голова Рівненської облради Андрій Карауш.

Він підписав розпорядження про звільнення директора закладу. Крім нього, заяви написали три його заступники. Як запевняє Карауш, попри звільнення керівництва заклад працює у плановому режимі — там продовжують надавати допомогу людям.

Виконувати обов'язки керівника буде завідувач абдомінального відділення центру Сергій Михайловський.

Звільнення директора й заступників сталося на тлі відео, яке поширила рівненська журналістка Ольга Підгородецька. На ньому видно, як люди танцюють на столах та водять навколо них хороводи.

Журналістка розповіла, що на кадрах — лікарі обласного онкологічного центру, що перебувають у готельно-ресторанному комплексі «Софія» на конференції на тему «Актуальні питання радіаційної онкології в Україні».

Після публікації цього відео в соцмережах засудили поведінку лікарів центру, а місцева влада пообіцяла «не залишити ситуацію без уваги». Голова облради Андрій Карауш сказав, що «був неприємно здивований» відео з лікарями, що танцюють.

«Звісно, у кожного свій етичний поріг, але звідки це, коли щодня ми оплакуємо наших Героїв?» — написав він і додав, що готують «кадрові наслідки».

Уже після звільнення керівництва центру Карауш заявив, що «це історія, яка має застерегти інших, що під час війни така поведінка — ганебна і просто неприпустима». У медичному закладі сформують нову команду «яка буде працювати по-іншому й відповідно до вимог часу, адекватності, культури», сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, скандал, лікарня, Лікарі