Хто допоміг проросійському депутату Дмитруку виїхати за кордон

Сьогодні, 09:56

Підозру в незаконному переправленні людей через державний кордон отримали три людини, які допомогли народному депутату Артему Дмитруку виїхати з території України.

Двом підозру оголосили заочно, однак одного з них вдалося затримати. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Також встановили тих, хто організував його втечу, зокрема з боку Молдови. За даними ДБР, фігуранти вже неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців як ті, що можуть бути причетні до незаконного переправлення громадян через кордон.

Правоохоронці з’ясували, що депутат перетнув кордон у напрямку Молдови в районі пункту пропуску «Павлівка» 23 серпня. З Києва він виїхав близько 13:00 в напрямку Одеси. За кермом автівки була інша людина.

Поблизу одного з населених пунктів Роздільнянського району Одещини Дмитрук вийшов з машини на трасі, а близько 17:00 він пересів в інше авто, за кермом якого перебував ще один фігурант справи й організатор схеми.

Близько 21:00 вони доставили депутата до кордону, де він пішки залишив Україну.

Організатор має широке коло зв’язків серед правоохоронців та в кримінальних колах, кажуть у ДБР. Він та один із фігурантів наступного дня також втекли до так званого Придністров’я в Молдові.

Нагадаємо, 25 серпня з повідомлення ЗМІ стало відомо, що народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав з України. Наразі цей факт підтвердили в Державному бюро розслідувань. Апарат Верховної Ради публічно наголосив, що у відрядження за кордон його не відправляли.

За даними слідства, Дмитрук виїхав до Молдови. Але куди подався далі — поки що публічно не уточнюють.

Раніше Дмитрук у своєму Telegram-каналі писав, що нібито за вказівкою президента Володимира Зеленського його намагаються заарештувати. За його словами, за місцем його проживання в Києві й Одесі мали відбуватися обшуки та його затримання.

Уже після повідомлення про виїзд Дмитрука йому повідомили про підозру за побиття військового у 2023 році та викликали до ДБР.

Через виїзд депутата Дмитрука правоохоронці розпочали кримінальне провадження та провели обшуки у прикордонників. А президент Володимир Зеленський провів нараду за участю керівників правоохоронних органів, щоб ті дали «чіткі відповіді» щодо «зрадників України, які допомагали російській агресії чи виправдовують її та які втекли з України».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: депутати, дбр