Що таке «Зелена картка» для юридичних осіб

Для відвідування більшості країн на власному автомобільному транспорті діє обмеження у вигляді необхідності оформлення міжнародного обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів («Зелена картка»). Це страховий поліс, який є міжнародним аналогом Автоцивілки.

Подібне обмеження діє не тільки для фізичних осіб, а й актуально для торгових і транспортних компаній, яким потрібно замовити «Зелену картку» для юридичних осіб. Більше інформації про таку послугу можна дізнатися тут: https://www.pzu.com.ua/corporate/autoparky/greencard.html.

Особливості «Зеленої картки»

Отже, «Зелена картка» або «Міжнародне обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» для українських громадян є тим самим, що і звичайна автоцивілка, але міжнародного формату. Однак є декілька суттєвих відмінностей, які варто зазначити. Перш за все – територія дії страхового поліса. Документ чітко зазначає, у яких країнах він має силу. Загалом система міжнародного страхування включає понад 40 різних держав на 3 континентах (Європа, Азія, Африка).

Ще однією важливою відмінністю є сторона, яка виступає страховиком. Надавати послуги з оформлення «Зеленої картки» можуть тільки страхові компанії повні члени МТСБУ. Об'єднання виконує гарантійну функцію стосовно відшкодування шкоди, завданої третім особам на дорозі.

Як формується ціна «Зеленої картки» для юридичних осіб

На вартість полісу «Зеленої картки» перш за все впливають:

  • категорія та тип ТЗ;
  • країна (або країни), де діятиме страховий поліс;
  • термін дії страхового договору.

Як і де оформити «Зелену картку»

«Зелена картка» доступна для оформлення в страховій компанії «ПЗУ Україна», яка є одним із лідерів на українському ринку страхування. Для оформлення цього страхового поліса потрібно вказати лише:

  • інформацію про ТЗ;
  • інформацію про юридичну особу;
  • термін дії договору;
  • країни, де діятиме договір.

Оформлення «Зеленої картки» в «ПЗУ Україна» не просто так має великий попит серед українських компаній. Тут ви завжди можете розраховувати на професійну інформаційну підтримку, якісні продукти страхування, допомогу у спілкуванні з поліцією, послуги евакуатора та багато іншого.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.