У міжнародний розшук оголосили ексгенерала СБУ Наумова

28 Серпня 2024

Ексначальника головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова розшукуватиме Інтерпол за запитом Державного бюро розслідувань.

Про це повідомили в ДБР.

Правоохоронці не називають імені зловмисника, однак з матеріалів справи зрозуміло, що йдеться саме про Наумова. Там зазначили, що колишнього генерала підозрюють у шахрайському заволодінні понад 3,2 млн грн під час перебування на посаді керівника державного підприємства протягом 2019-2021 рр.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції проводило моніторинг способу життя Наумова та виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення на понад 32,7 мільйона гривень.

До слова, Андрій Наумов — колишній голова управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України, якого називали «правою рукою» ексглави СБУ Івана Баканова. У квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський позбавив його звання бригадного генерала та назвав «зрадником». За даними «Схем», він виїхав за кордон за лічені години до повномасштабного вторгнення рф в Україну, а правоохоронці проводили у нього обшуки в межах провадження про держзраду.

Колишнього співробітника СБУ затримали в Сербії на початку червня 2022 року за звинуваченням у відмиванні грошей. На суді Наумов заперечував версію слідства та стверджував, що це його особисті гроші.

Україна просила Сербію про екстрадицію Наумова, якого українські слідчі підозрюють у шахрайстві, привласненні майна та зловживанні владою. Але Вищий суд у Ніші відхилив запит Києва про екстрадицію, а Апеляційний суд підтвердив цю постанову. Сам Наумов виступав проти екстрадиції в Україну, стверджуючи, що в такому разі його безпека буде під загрозою.

Зрештою у грудні 2023 року Наумов вийшов на волю і перебуває в Сербії в очікуванні остаточного вироку. Окрім того, сербський суд скасував вирок першої інстанції.

Експосадовець стверджує, що дискредитаційну кампанію проти нього в Україні організували заступник голови Офісу президента Олег Татаров та ексзаступник Андрій Смирнов.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, розшук, дбр, інтерпол