Знімати водіїв із рейсових автобусів — неприпустимо: Шмигаль закликав Міноборони пояснити ТЦК

23 Серпня 2024

Працівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Міністерство оборони роз’яснити, що знімати водіїв із рейсових автобусів — неприпустимо.

Про це Шмигаль заявив на годині запитань до уряду, передає «Інтерфакс-Україна». Він зазначив, що знімати водіїв із бусів також є неприпустимим.

«Я попрошу Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі ситуації не повторювалися», — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, наприкінці червня на Львівщині пасажири одного з автобусів блокували трасу Тернопіль — Львів через те, що працівники місцевого ТЦК вимагали у водія одного з автобусів поїхати з ними до військкомату.

Тоді місцеве ЗМІ «20 хвилин» із посиланням на джерела писало, що працівники ТЦК зупинили водія автобуса для перевірки документів і вимагали, щоб той поїхав із ними до військкомату для оновлення даних і проходження ВЛК.

У Львівському ТЦК прокоментували повідомлення в мережі, підтвердивши, що поліція зупинила автобус, що їхав із Тернополя до Львова. У водія не було військово-облікових документів, а тому його забрали в Золочівський районний ТЦК та СП, де вручили йому повістку на оновлення даних.

Потім, як кажуть у військкоматі, водія повернули до автобуса через «кількадесят хвилин». Також там стверджують, що в автобусі був іще один водій, тому відсутність першого начебто не впливала на можливість продовжити рух: «Однак пасажири чомусь вирішили вийти назовні та на певний час заблокувати трасу».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: військкомат, водій, міністерство оборони