Гарріс пообіцяла підтримувати Україну в разі обрання президентом США

23 Серпня 2024

У промові на з’їзді Демократичної парії віце-президентка США Камала Гарріс, яка є кандидаткою на посаду президента, пообіцяла, що у разі перемоги на виборах президента продовжить надавати підтримку Україні та НАТО.

Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що в останній день національного з'їзду Демократичної партії, після офіційної згоди балотуватися в президенти, Гарріс у своїй промові рішуче виступила на захист України та НАТО, розкритикувавши попередні коментарі кандидата від республіканців Дональда Трампа щодо війни в Україні.

«Як президент, я твердо стоятиму на боці України та наших союзників по НАТО», - заявила вона.

Гарріс наголошує, що кандидат від республіканців Дональд Трамп, «з іншого боку, пригрозив відмовитися від НАТО. Він заохочував путіна вдертися в країну, яка є нашим союзником. Сказав, що росія може, цитую, робити все, що їй заманеться».

Згідно з її словами, за п'ять днів до того, як рф напала на Україну, вона зустрічалася з президентом Володимиром Зеленським, «щоб попередити його про плани росії щодо вторгнення».

«Я допомагала мобілізувати понад 50 країн світу для захисту від путінської агресії, і як президент я твердо стоятиму на боці України й наших союзників з НАТО», – наголосила Гарріс.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: нато, війна з Росією, сша