У Запорізькій області загинув підліток внаслідок удару по дитячому кафе

21 Серпня 2024

Внаслідок російського удару по дитячому кафе в селі Малокатеринівка Запорізької області двоє хлопчиків перебувають у важкому стані.

У них пошкодження спинного мозку. Про це розповів головний лікар обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко, пише «Радіо Свобода».

Загалом у лікарні залишаються 6 дітей. У трьох з них — акубаротравма, їхній стан оцінюють як середній. Також у лікарні перебуває постраждала 18-річна дівчина.

Нагадаємо, близько 17:40 20 серпня війська рф атакували дитяче кафе «Лаванда» в селі Малокатеринівка Запорізької області. Кафе розташовується поблизу дитячого майданчика, торговельного кіоску та стадіону, де за 15 хвилин мало розпочатися тренування з футболу.

У район, де перебували діти, влучив артилерійський снаряд калібру 152 мм.

Місцева жителька Малокатеринівки Світлана, яка проживає навпроти дитячого кафе, розповіла, що найбільше постраждали ті, хто перебував на подвір’ї кафе.

Одразу на місце трагедії прибув поліційний офіцер Кушугумської громади Сергій Волик, який у цей час патрулював центральну вулицю Малокатеринівки. Він взяв аптечку та почав надавати домедичну допомогу пораненим дітям.

«Ми зробили тампонування та перемотали рани усім постраждалим. Потім огородили місце прильоту, щоб люди не натрапили на залишки снаряда. Для мене це особисте горе. Я знаю усіх цих дітей. Вони — друзі мого сина. Дуже тяжко на це все дивитися», — сказав Волик.

Карети екстреної швидкої допомоги приїхали за лічені хвилини. Хлопчика віком 14 років з найважчими пораненнями одразу забрали до лікарні. Під час реанімаційних дій він помер.

Травм зазнали ще 6 дітей — хлопці віком 17, 16, 15, 14 років та дівчата віком 10 і 11 років. Також постраждала 18-річна дівчина.

Згодом, о 23:08, російські окупанти здійснили повторний обстріл Малокатеринівки. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено 50 приватних будинків, сім з них зруйновані вщент. В одній з будівель виявлено тіло загиблого 60-річного жителя Малокатеринівки. Поранення зазнала 45-річна жінка.

Ще одного 28-річного чоловіка було поранено унаслідок удару FPV-дроном по інфраструктурному об’єкту Біленьківської громади.

У Кушугумській громаді, до якої входить Малокатеринівка, 21 серпня оголосили Днем жалоби за загиблими внаслідок російської агресії.

За фактом воєнних злочинів окупантів відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація — ч.ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією, Відео T1.ua