Атака рф: у Тернополі – підвищений вміст хлору та соляної кислоти в повітрі

21 Серпня 2024

У Тернополі групи швидкого реагування обласного центру контролю та профілактики хвороб фіксують підвищений вміст хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі.

Про це інформує ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

"На 10.30 21.08.2024р. за результатами розрахунків досі спостерігається перевищення гранично допустимої концентрації вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі на території міста Тернопіль, згідно вимог наказу МОЗ № 813 від 10.05.2024 року "Про затвердження державних медико – санітарних нормативів  допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць", - йдеться у повідомленні.

Зокрема в мікрорайоні Новий Світ вміст соляної кислоти становить 0,52 мг/м3 при нормі – 0,2 мг/м3. На вулиці Білецькій хлор – 0,6 мг/м3 при нормі 0,1 мг/м3; соляна кислота – 0,52 мг/м3. На вулиці Об'їзній вміст хлору становив 0,3 мг/м3; соляна кислота – 0,21 мг/м3.

Тернополян закликають дотримуватись рекомендацій: без потреби не виходити з дому, максимально обмежити перебування дітей, людей похилого віку, хворих із хронічними захворюваннями легень на вулиці, зачинити вікна в приміщеннях, ретельно мити продукти, принесені з двору.

Нагадаємо, під час нічної атаки 20 серпня російські окупанти поцілили у промисловий об'єкт у Тернопільській області, де розпочалася пожежа. Окупанти влучили в одну із ємностей, де зберігалися пально-мастильні матеріали. 

Через пожежу на промисловому об'єкті внаслідок атаки окупантів, на Тернопільщині виявили перевищення вмісту хлору в повітрі від 4 до 10 разів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: тернопіль, війна з Росією