На Дніпропетровщині агентурна група фсб «полювала» на заводи БпЛА

21 Серпня 2024

У Дніпропетровській області Служба безпеки нейтралізувала ще одну агентурну групу фсб.

Зловмисники шукали координати критичної інфраструктури регіону, зокрема підприємства з виробництва дронів. Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Серед пріоритетних цілей ворога були підприємства, які виробляють безпілотні літальні апарати для Сил оборони.Також окупантів цікавили локації ремонтних баз військової техніки ЗСУ та ключових автошляхів, які використовують для переправлення української зброї та боєприпасів на передову», – йдеться у повідомленні.

СБУ зазначає, що фсб дистанційно завербувала шістьох місцевих мешканців.

Для конспірації агенти діяли окремо один від одного на території різних населених пунктів регіону, але звітували єдиному куратору від фсб. За його вказівкою фігуранти відстежували напрями руху колон та ешелонів ЗСУ, а також звертали увагу на скупчення військової техніки, що прибула з фронту для техобслуговування.

Щоб виявити локації підприємств із виробництва БПЛА, агенти використовували особисті зв'язки серед місцевих жителів, випитували потрібну інформацію. Контррозвідники СБУ затримали всіх учасників агентурної групи фсб.

Їм повідомили їх про підозру за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Зрадникам загрожує довічне ув'язнення.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дніпро, фсб, сбу, війна з Росією