росіянин підірвав штаб з офіцерами «Шторм Z»

20 Серпня 2024

Військовослужбовець російської армії у межах спецоперації «Очерет» підірвав штаб офіцерів батальйону «Шторм Z» і перейшов на бік України, до легіону «Свобода росії».

Про це розповіли у Головному правлінні розвідки Міноборони України.

Взимку 2024 року російський пілот FPV з позивним «Сільвер» вийшов на зв’язок із легіоном. За словами росіянина, піти на співпрацю з Україною спонукали систематичні воєнні та інші злочини командування, включно з позасудовими стратами, побиттями та поборами в окупаційному підрозділі.

У межах взаємодії з росіянином Україна змогла отримати цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність та наміри ворога на конкретному напрямку фронту. Пізніше, у зручний момент, «Сільвер» кинув гранату в вентиляційний отвір підвалу штабу окупаційного підрозділу «Шторм Z», де спав його комбат та інші російські офіцери.

«Там десь 15 людей було у підвалі. У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули», - розказав він.

Коли справу було зроблено, росіянин утік заздалегідь продуманим маршрутом та перейшов на підконтрольну Україні територію. Нині він став рекрутом Легіону «Свобода росії», який складається з росіян, що воюють на боці України.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією