На вилучене майно у посадовця Рівненської митниці наклали арешт

14 Серпня 2024

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно, яке вилучили детективи НАБУ в ході обшуку у начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюби.

НАБУ і САП підозрюють його у хабарництві. Таке рішення 23 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 3 липня детективи НАБУ провели обшуки в машині та готельному номері Дзюби та його дружини. Вони вилучили дві флешки, мобільний телефон iPhone 15 ProMax; тримач сім-карти; телефон iPhone 12 Pro,; сім карту; автомобіль Volvo XC90 та свідоцтво про його реєстрацію, а також ключ від авто. Прокурор САП просив накласти арешт на це майно.

«Клопотання про арешт майна задовольнити частково. Накласти арешт на майно, а саме: вилучене під час проведення обшуку готельного номеру мобільний телефон iPhone 15 ProMax; вилучене під час проведення обшуку автомобіля VOLVO XC90: тримач сім-карти з номером; мобільний телефон iPhone 12 Pro; сім-карту та автомобіль Volvo XC90 шляхом позбавлення права відчуження та розпорядження та таким майном», – ідеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП викрили на хабарництві начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу.

Нагадаємо, ВАКС узяв під варту начальника управління Рівненської митниці Андрія Дзюбу. За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами Державної митної служби налагодив отримання хабарів за «допомогу» компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Зокрема, використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами. Отримані кошти надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, контрабанда, суд, митниця