На Курщині ЗСУ контролюють 74 населені пункти - Сирський

14 Серпня 2024

У Курській області росії на окремих напрямках Збройні сили України за 13 серпня просунулися від 1 до 3 кілометрів.

Нині вони контролюють 74 населені пункти цього регіону. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у доповіді президенту Володимиру Зеленському.

Головком додав, що протягом 13 серпня українські війська взяли під свій контроль ще 40 квадратних кілометрів території Курської області.

«Бої йдуть по всій лінії фронту. Попри високу інтенсивність бойових дій ситуація перебуває під контролем, продовжуємо ведення операції», — доповів Сирський.

Зеленський зазначив, що у цих 74 населених пунктах Курщини проводяться перевірки та стабілізаційні заходи. Також триває розробка гуманітарних рішень для цих територій. Президент подякував українським захисникам за службу. Він наголосив, що Сили оборони продовжують поповнювати обмінний фонд.

«Підготовка наших наступних кроків триває!» — сказав глава держави.

Нагадаємо, що у Великосолдатському районі Курської області 13 серпня почали евакуацію населення. Це вже четвертий район, де оголосили про виїзд жителів. 

Перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер росії володимир путін заявив про «масштабну провокацію» з боку України.

росія вже оголосила про проведення «антитерористичної операції» в Бєлгородській, Брянській і Курській областях. На думку аналітиків, таке формулювання обрали, щоб не сіяти більше паніки серед населення. 

російське опозиційне видання «Верстка» писало, що наразі не планується вводити воєнний стан у Курській області, щоб «не тривожити людей». Хоча місцеві жителі евакуюються з прикордоння. 

Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня, заявивши, що під контролем ЗСУ вже 1000 км² територій. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію «Суджа», розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб росії.

13 серпня в МЗС України заявили, що країна не зацікавлена у тому, щоб забирати території Курської області росії. Йдеться про «звільнення» прикордоння від російського контингенту, який обстрілює українські землі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни