Біля Торецька в міській забудові йдуть бої

13 Серпня 2024

Біля міста Торецьк, що на Донеччині, у межах міської забудови йдуть бої.

Про це в етері «Радіо Свобода» повідомив виконувач обов’язків пресофіцера 32 окремої механізованої бригади ЗСУ Олександр Бордіян.

За його словами, йдеться про населені пункти Північне і Залізне, що розташовані біля Торецька. У місто інколи потрапляють диверсійно-розвідувальні групи. Також, за словами пресофіцера, за минулий тиждень побільшало російських військових, які здалися в полон.

За словами Олександра Бордіяна, ситуація на підступах до міста Торецьк важка. Військовий каже, що операція ЗСУ в Курській області росії поки ніяк не відобразилася на бойових діях на Торецькому напрямку. Натомість російська армія збільшила щільність ударів керованими авіаційними бомбами.

«Обстріли за допомогою артилерії і скиди з дронів — тенденція приблизно зберігається. З приводу штурмів — так, трошки інтенсивність впала, це не дуже висока дельта… Вони намагаються компенсувати цю нестачу саме обстрілами КАБами», — заявив пресофіцер.

Нагадаємо, за даними Генштабу, за минулу добу на Торецькому напрямку російські війська атакували українські сили 10 разів неподалік Залізного, Торецька і Нью-Йорка.

Про просування російської окупаційної армії на Торецькому напрямку заявляли в аналітичному проєкті Deep State. Зокрема, у населених пунктах Пантелеймонівка, Північне та Нью-Йорк і його околицях. 

Ще минулого тижня у Торецькій міській військовій адміністрації розповіли, що у місті триває евакуація, окупанти підійшли до адміністративних меж Торецька. З громади вже вдалося евакуювати понад 3700 цивільних, зокрема всіх дітей.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією