Для YouTube-блогерів із росії Google відключив монетизацію

12 Серпня 2024

Для користувачів, країною розташування яких вказана росія, Google відключає свій сервіс контекстної реклами AdSense.

Про це пише видання 3DNews із посиланням на лист від Google. Офіційного пресрелізу від сервісу не було.

Як стверджується, Google деактивує всі акаунти AdSense з росії, що означатиме, що вони не зможуть отримувати дохід від монетизації. У зазначеному листі стверджується, що Google має виплатити залишок коштів на балансі акаунта протягом 60 днів.

Зазначимо, Google AdSense — сервіс контекстної реклами від Google, який автоматично розміщує у відведеному місці на вебсторінках текстові та графічні оголошення, що тематично підходять за змістом самої сторінки.

Google AdSense дозволяв російським блогерам заробляти на YouTube навіть після відключення монетизації у 2022 році (хоч і в менших обсягах).

Раніше сервіс Google AdSense вже вводив обмеження щодо російських користувачів. З березня 2022 року відключено показ оголошень на території рф та введено заборону створення нових облікових записів росіянами. Але реклама у відео, яку дивилися з-за кордону або з використанням способів обходу блокувань, все ж могла приносити дохід. Тепер компанія вирішила розірвати всі ділові зв'язки з користувачами з рф.

російське видання «Коммерсант» також пише, що абоненти понад 135 регіональних операторів зв'язку у росії почали розривати з компаніями договори через проблеми із роботою YouTube та інших сервісів Google.

У зв'язку з цим профільні асоціації просять Мінцифри рф та «роскомнадзор» випустити єдине офіційне оголошення про причини уповільнення роботи сервісів та їхню «нерівномірну деградацію» у різних телеком-компаній. Експерти вважають, що нерівномірне уповільнення роботи відбувається через особливості роботи систем фільтрації трафіку в росії.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: блогери, росія